Begun Doelstelling Bestuur 1994-2014 Projecten DVD's te koop Verhalen Dorpsfoto's Nieuws

Dorpsfoto's

Toren met zonnewijzer

Aalsje Klimp, geboren in 1920,  bij de rode pomp aan de Hoogstraat (toen nog Raadhuisstraat).

De bomen op de achtergrond zijn in 1919 geschonken door Belgische vluchtelingen van de

1e wereldoorlog (1914-1918). In maart  2006 zijn de eerste 3 bomen gekapt.

Oproep

De Stichting Historische Kring Eenrum heeft in het archief een groot aantal historische foto’s. De leden zijn voortdurend op zoek naar foto’s uit het verleden en krijgen daarbij soms  steun van dorpsbewoners en oud dorpsbewoners. Zij stellen hun foto’s beschikbaar.

Dit wordt door de stichting zeer op prijs gesteld. De foto’s worden gedigitaliseerd en zoveel mogelijk van een beschrijving voorzien. Bijvoorbeeld zo als de foto en beschrijving hierboven.

De Historische Kring wil graag het fotoarchief uitbreiden. Heeft u thuis (historische) foto’s liggen van gebeurtenissen, activiteiten, gebouwen, boerderijen, familie  enz. denkt u er dan even goed over na of u de foto’s misschien wilt afstaan. Natuurlijk kunt u de foto’s, als u dat wilt, na het digitaliseren (scannen) weer meenemen.

U kunt daarvoor contact opnemen met:

Jan van der Muil, Hunse 30, 9967 PS Eenrum, tel. 0595-491579 of

Rieks Hofman,  Hereweg 12 9967 PP Eenrum, tel. 0595-491767

Mailen kan ook; koos@marnelandschap.nl

Smederij van A.P. Groendijk. De smederij is in 1924 verkocht aan Piet van der Scheer,

Geboren in 1920

De huidige eigenaar is Piet van der Scheer een kleinzoon van Piet van der Scheer.

Van links naar rechts: Hendrik van Kampen Wieling, Reinder Vloetman, Jurrie Wiersum en Abel Pieter Groendijk.

Toren wordt voorzien van nieuwe klankborden

Oud huis Hoogstraat omhoog

Hoogstraat omhoog met levensboom boven de deur in het witte huis

Kromme Elleboog/Kerkbuurt